آموزش, دانستنی

گریس چیست؟

گریس ماده ای می باشد که جامد یا نیمه جامد است و از مشتقات نفتی و صابون (یا ترکیب چند صابون) با یک پرکننده یا بدون پرکننده ( Fillers ) ، تشکیل شده است، و برای مصارف خاص کاربرد دارد. در تعریفی دیگر گیریس ماده ای است جامد و یا نیمه جامد ک از ترکیب یک پرکننده در داخل روغن ساخته شده است. در این مقاله با گریس روغنی و موارد مصرف آن آشنا خواهیم شد. برای اطلاع از قیمت و خرید گریس روغنی به فروشگاه خدمات زنجیره ای پخش پارس ایرانیان مراجعه نمایید.

گیریس روغنی در ابزار آلات

گریس روغنی ماده ای روانکار می باشد که در ساختار آن، از پرکننده استفاده شده است تا بتواند به قطعات متحرک چسبیده و تحت نیروی جاذبه و یا فشار کارکرد از قطعه جدا نشود. گریس  در دمای فضای عادی جامد یا نیمه‌جامد است. گریس‌ها بر اساس میزان گرانروی به ۹ گرید گوناگون گروه بندی می‌شوند. بسیاری از نیروهای محرکه، بدون استفاده از گریس روغنی قابل استفاده نمی باشند. ضمن اینکه گریس در برابر سایر روانکارها از مقدارمصرف کمتری برخوردار می باشد. ولی جایگاه آن دارای اهمیت بالایی است و قابل جایگزین با مواد دیگر نیست.

موارد مصرف گریس روغنی

مهم ترین موارد مصرف گریس روغنی به شرح زیر می باشد:

  • تعداد دفعات روانکاری با گریس روغنی در مقایسه با روغن کمتر بوده و این امر موجب کاهش هزینه ها و تعمیرات می شود.
  • این مسئله در شرایطی که دسترسی به ماشین آلات سخت باشد یک مزیت به حساب می آید.
  • گریس به عنوان یک مانع جهت ورود گرد و خاک و یا خروج برخی مواد از ماشین آلات استفاده می شود.
  • روانکاری با گریس در آب بندی قطعات و کاربرد کاسه نمدها و نظایر آن با هزینه کمتری انجام می شود. کاسه نمدها آب بندی شده از طریق روغن به علت تولید اصطکاک بیشتر با قطعات، نیروی بیشتری را به هدر می دهند.
  • در مقایسه با روغن، گریس برای مدت زمان بیشتری روانکاری را ادامه می دهد. بعضی گیریس ها بصورتی ساخته شده اند که به طور آب بندی در قطعه باقی مانده و طول عمر آن با قطعه یکی است.
  • زمانی که از قطعه ای استفاده نشود و روانکار آن خارج شود، برای پیشگیری از زنگ زدگی قطعه، از گریس روغنی استفاده می شود.
  • گریس در دستگاه هایی که در فشار زیاد، دمای بالا، شرایط سخت عملیات، سرعت پایین و شوک های مداوم کار می کنند و یاتاقان هایی که گردش محوری آنها به طور مرتب معکوس می شود بهتر عمل خواهد کرد.

گریس روغنی

 

مقایسه کاربرد گریس با روغن

گریس روغنی دستگاه ها را در زمان کارکرد خنک نمی کند، و روغن ها به آسانی در مجاری دستگاه ها نفوذ پیدا می کنند. اما این موضوع برای گریس ها یک نقطه ضعف محسوب می شود. روغن ها از دیدگاه نگهداری در انبارها مزایای بهتری دارند. آنچه که در گریس ها بر نوع کاربرد آنها تاثیر بسزایی دارد، پایه صابونی تشکیل دهنده گریس می باشد، که در ترکیب با روغن پایه و مواد افزودنی محصول مورد نظر را برای ما تامین می نماید. سه گروه اصلی و پر مصرف آنها شامل موارد زیر می باشد:

  • گریس های پایه لیتیم
  • گریس های پایه کلسیم
  • گریس های پایه سدیم

گریس سیلیکونی

گیریس سیلیکونی یکی از انواع گریس ها با کاربری بالا محسوب می شود، که از گریس های آب گریز و سیلیکون تشکیل شده است. بیشترین کاربرد این نوع گریس در روان کاری پمپ ها، کمپرسورها و شیرها می باشد و مهم ترین ویژگی آن غیر قابل حل شدن آن در آب می باشد.

درباره فروشگاه پارس ایرانیان

فروشگاه و خدمات زنجیره ای پارس ایرانیان ، بزرگترین توزیع کننده رنگ ساختمانی و جدولی، انواع رنگ های اپوکسی و پخش عمده چسب در انواع مختلف فوری و صنعتی با بیش از 2 دهه فعالیت و ارسال رایگان به سراسر ایران در خدمت شماست. برای خرید و اطلاع از قیمت انواع ابزار و  تجهیزات ساختمان مانند گریس روغنی با فروشگاه پارس ایرانیان   در تماس باشید:

شماره تماس : 09022280434
شماره تماس : 09352280434
تلفن ثابت : 02155264689

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =